- Digitaal Allemaal -

Home /

Verkoop meer met goede productfotos

Verkoop meer met goede productfotos

Verkoop meer met goede productfotos

door Marcel, 12 april 2019

Waarom is uw product beter dan dat van de concurrent? Wat is uw unique selling point? Een belangrijk aspect om dit benomen is door middel van foto’s. Zeker voor startende bedrijven die gebruik maken van een webshop is het belangrijk om goede foto’s te gebruiken op de corporate website. Dit is namelijk het affiche naar de klant toe. Bovendien oogt dit professioneel en betrouwbaar. Bezoekers missen een fysieke winkelervaring en dus komt het aan op het visuele aspect van uw product op de website. De juiste productfoto kan bepalend zijn voor de aankoop van een product. Wellicht heeft u zelf al ervaren dat bezoekers zelden of juist vaak klikken op de foto’s die u toont in de webshop. Door nauwkeurig deze clicks te meten in Google Analytics weet u of het verstandig is om voor nieuwe productfoto’s te kiezen.

Webshop

Probeer het simpel te houden. Het kan veel tijd kosten om als consument de juiste keuze te maken. Met een simpele foto kan de consument snel een impressie krijgen waar het om gaat. Een witte achtergrond is het meest neutraal voor een webshop, maar dit is natuurlijk afhankelijk van hetgeen wat u wilt uitstralen. Daarnaast zal de juiste afweging moeten worden gemaakt wat betreft de hoeveelheid foto’s die worden getoond en de wijze waarop de foto’s openen wanneer de bezoeker hierop klikt. Wanneer het laatstgenoemde via een popup gebeurd, dan kan de aandacht verdwijnen voor de productpagina. Zorg dus dat dit op dezelfde pagina blijft.

Technische kennis

Digitale fotografie vraagt om kennis en vaardigheden. Het is verstandig om dit uit te besteden of om hier een cursus voor te volgen. Het is belangrijk dat rekening wordt gehouden met de sluitertijd, oftewel hoe het licht op de sensor valt. Ook de lichtgevoeligheid, die bepaald wordt door de kwaliteit van de sensor, is belangrijk. Tot slot is het diafragma van invloed op de kwaliteit van de foto. Het diafragma wordt bepaald door de hoeveelheid licht die de digitale sensor bereikt.

Cursus productfotografie

De cursus van digitalefotografie.nu bestaat uit 20 video’s en 20 bijhorende e-books waarin je de gepresenteerde lesstof nog eens op je gemak kan doorlezen. De video’s en de e-books zijn gemaakt door 2 ervaren vakfotografen. Als je de cursus serieus heb gevolgd, ben je in ieder geval theoretisch een volleerd fotograaf en weet je precies hoe je een aantrekkelijke technisch hoogwaardige productfoto maakt voor bijvoorbeeld gebruik in een gedrukte folder/catalogus of op een website.

Productfotografie wordt in de cursus niet als apart onderwerp behandeld, maar heeft alles te maken met de juiste kennis over:

  • welke camera het meest geschikt is voor product fotografie
  • welk objectief je gebruikt (welke brandpuntafstand voor de minste vertekening)
  • welk diafragma je gebruikt en op welk punt je scherp stelt (voor de scherptediepte)
  • welke combinatie diafragma/sluitertijd, gebruik statief en draadontspanner je gebruikt (tegen bewegingsonscherpte)
  • in welke resolutie je fotografeert (de kwaliteit van je opname)
  • met welk licht je fotografeert (daglicht, kunstlicht, kleurtemperatuur instellen voor een juiste natuurlijke weergave)
Verder heb je kennis nodig over:
  • compositieleer (hoe zet je een product of projectgroep aantrekkelijk neer)
  • gebruik achtergrond (kleurkeuze, contrast, achtergrond zonder horizon, vrijstaand maken)
  • hoe licht je een product mooi uit (reflecties, contrast, schaduwwerking)
  • macrofotografie (voor kleine voorwerpen of details)

Al deze technische zaken plus een groot aantal tips voor betere foto’s leer je in deze cursus. Als u daar zelf nog wat creativiteit aan toevoegt, maakt u gegarandeerd mooie productfoto’s.

Sinds we begin 2018 met deze cursus zijn gestart hebben we inmiddels meer dan 1.000 cursisten ingeschreven en we krijgen zeer positieve reviews van hen. Ze geven onze cursus gemiddeld 4,6 uit 5 sterren, dat is een schoolcijfer 9,2. Cursisten waarderen de toegankelijkheid, de kwaliteit en vooral die combinatie van video mét ondersteunend e-book: eerst kijken en luisteren en daarna in alle rust de leerstof via het e-book opnemen.

Ja, ik wil mooie productfoto's kunnen maken

 

Reacties 0


Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.


Vorige Volgende »